Kategorie: Wszystkie | Do 15 minut | Do 30 minut | Do 5 minut | Napoje | Sztuczki | Zdrowie
RSS
środa, 22 kwietnia 2009

 

Składniki:

wywar z warzyw

ryż biały i dziki w ulubionych proporcjach

kukurydza

słonecznik

masło

 

Ryż podprażamy na suchej patelni, wrzucamy do wrzącego wywaru z warzyw. Możemy użyć wody, w której gotowaliśmy warzywa z przyprawami, czy płynną część dowolnej zupy.

Po ugotowaniu na sypko mieszamy z kukurydzą i uprażonym z odrobiną soli na suchej patelni słonecznikiem. Dodajemy masło. Potrawa prosta, niezwykle przyjemnie słodka. Podajemy również z gomasio.

 

20:30, sekrety-kuchni , Do 30 minut
Link Komentarze (1) »
środa, 15 kwietnia 2009
 
Składniki:
por (im młodszy, tym lepiej)
majeranek
oliwa
ocet
sól
cytryna
 
 
 
 
Pora kroimy na dość drobne krążki, przyprawiamy i odstawiamy na ok. 15 minut.
Smak: niewypowiedzianie boski:)
 
15:44, sekrety-kuchni , Do 5 minut
Link Komentarze (1) »
niedziela, 05 kwietnia 2009

 

Składniki:

ryż 100g

czerwona soczewica 200g

1 marchew

4 ziemniaki

majeranek 

szczypta curry

tamari

pieprz czarny i biały

czubryca zielona w większej ilości

gałka muszkatułowa

chilli

wywar z warzyw i cebuli

sok z cytryny

orzechy włoskie zmielone

zielona pietruszka

Ryż, soczewicę, ziemniaki i marchew gotujemy na wywarze (ja użyłam części wywaru z zupy cebulowej), przyprawiamy, mielimy, mieszamy z zieloną pietruszką i odstawiamy. Najpyszniejsza jest następnego dnia. I oczywiście z gomasio:)

20:55, sekrety-kuchni , Do 30 minut
Link Komentarze (2) »


<myTaste.pl